сряда, юли 10, 2024

Грижи за косата с подръчни средства

С тези подръчни средства разкошната коса е гарантирана 

Много жени харчат неразумно високи суми за да имат красива коса, а всъщност всичко може да бъде много по-просто. Сега ще обърнем внимание на няколко подръчни средства, които ще ви гарантират не по-малко добър ефект.

И така, нека видим как да имаме разкошна коса, с домашно приготвени подхранващи продукти.

Сода за хляб

Содата действа чудесно върху фината коса, като ѝ придава по-плътен вид.

Как да използвате сода за хляб за коса

Вземете необходимото количество шампоан и добавете към него 2 чаени лъжички сода за хляб. Разбъркайте добре и нанесете върху косата. Оставете да престои 5 минути и изплакнете със студена вода както обикновено.

Пропуснете балсама и оставете косата си да изсъхне. Можете също да използвате сода за хляб за цялостно почистване на косата. Разтворете содата за хляб в чаша топла вода, за да направите паста. След това го масажирайте в косата си, сякаш използвате шампоан. Внимавайте да не използвате суха сода за хляб, тъй като е абразивна и увреждаща.

Пчелен мед

Ако сте повредили косата си, нанесете мед.

Медът има богат състав от витамини и минерали, благодарение на който се използва широко в много рецепти за красота. Това е отлично средство за фина коса, тъй като възстановява увредения косъм. Освен това прави косата блестяща и обемна. Редовната употреба на мед ви гарантира гъстота и здравина.

Как да използвате мед за коса

Покрийте скалпа и краищата на косата с мед много внимателно. Покрийте главата си с кърпа или шапка за душ и оставете медения лосион да действа върху косата ви за около 20 минути. След това изплакнете с топла вода и шампоан, както обикновено.

Авокадо и банан

Авокадото и бананите са плодове, богати на витамини А, В и Е, както и на калий. Това напълно обяснява защо комбинацията работи за слаба коса, която е податлива на накъсване. Те превръщат тънката коса в гъста и здрава. Наред с това, подобна комбинация също така насърчава здравословен и бърз растеж.

Маската от авокадо и банан помага и за повишаване на устойчивостта на косата към прекомерна топлина, прах и мръсотия.

Как да използвате авокадо и банани за красива коса

Намачкайте равни количества банани и авокадо в малка купа (1 банан и авокадо са достатъчни). Сега масажирайте с тази гъста паста косата и скалпа. След това покрийте косата си за 20 минути с кърпа и оставете пастата да попие. Измийте с шампоан.

Последно

Още по темата