понеделник, юни 17, 2024

Електрическа четка за зъби – струва ли си?

Четките за зъби са, както знаем, един важен и изключително необходим инструмент за почистването и поддържането на оралната хигиена. Напредването на технологиите се е отразило и в стоматологията, чрез създаването на електрическите четки за зъби, за които се счита, че са значително по-ефективни от стандартните.

Докато с една обикновена четка за зъби вие извършвате не повече от 300 оборота в минута, с електрическата четка оборотите са между 7000 и 8000 в минута, като това става без вие да полагате особено усилие. Както сами забелязвате, разликата е огромна, именно за това електрическите четки стават все по-популярни, а лекарите по дентална медицина горещо ги препоръчват.

Eлектрическите четки за зъби имат редица положителни качества на, заради които си струва да се снабдим с такава.

Предимства на електрическите четки за зъби

Благодарение на високите обороти, които развиват тези четки, резултатът от почистването е поразително по-добър.
С електрическата четка за зъби можете да почистите доста недостъпни места, които обикновената четка няма как да достигне.
Справят се с плаката значително по-бързо.
Спестяват ви усилията от натиск. Като използвате електрическа четка не е необходимо да натискате. Единствено трябва да задържите четката на желаното място за малко по-дълго и въртящата глава ще се справи с останалото. На пазара има дори модели, които разполагат със сензор, който отчита силата на вашия натиск и автоматично редуцира мощността, ако е необходимо. По този начин се намалява риска от увреждане на зъбния емайл.
Това, че не се налага да натискате, когато ги използвате, ви гарантира и предпазване на венците от наранявания.

Целият материал вижте в Elis.bg

Последно

Още по темата