вторник, юни 11, 2024

Ефективни методи за третиране на целулита

Целулитът е онова неприятно нещо, от което голям процент от женския пол страда и търси всевъзможни начини да го намали и заличи. За съжаление, точна причина за неговата поява все още няма, а само фактори, които със сигурност са свързани с появата на т.нар. „портокалова кожа“.

В тази статия ще ви споделим ефективни начини за справяне с този проблем, които може да пробвате в борбата срещу целулита.

Антицелулитни масажи

Това е една от най-достъпните процедури, чрез която проблемната зона се масажира и се използват различни антицелулитни масла и кремове, за по-ефективно усвояване. Днес този тип масажи се срещат в големи вариации, от които да изберете най-резултатния за вашата кожа.

Правилно хранене и хидратация

От начина ни на хранене зависи не само външният ни вид, но и цялото здравословно състояние. Вредната храна е приятел на целулита и излишните килограми, затова я избягвайте колкото е възможно повече. Включвайте плодове, зеленчуци, ядки и зърнени храни в ежедневното си меню и приемайте течности, за да останете хидратирани.

Тренировки

Когато сме активни, помагаме за засилената обмяна на веществата в организма си и ускореното горене на мазнини. Знаем, че целулит не се премахва с тренировки, но не можем да отречем, че те в голяма степен му повлияват. Дори и да не сте фен на усилените упражнения във фитнеса, поне се упражнявайте вкъщи и си осигурете достатъчно движение на ден.

Антицелулитни процедури с козметична апаратура

Освен правилното хранене, антицелулитните процедури с козметични уреди може би са втората най-важна стъпка за справяне с портокаловата кожа. Ще споменем най-често срещаните и ефективни процедури с подобен тип апаратура, които дават наистина добри резултати.

  • Вакуумен масаж – целта на такава апаратура е чрез вакуум да се стимулира кръвообращението и да се задействат възобновителните процеси.
  • Кавитация – безспорно резултатен метод срещу целулита и мастните натрупвания. С тези процедури не само ще се справите с целулита, но и ще оформите тялото си и ще намалите сантиметрите в обиколката. Пример е този уред за кавитация на Karlton Electronics.
  • Радиочестотен лифтинг – също много широкоразпространен метод за справяне с целулита. Благодарение на радиочестотата, която генерира топлина в кожата, се стимулира образуването на колаген, кожата става по-стегната, изгладена и еластична.
  • Липомасаж (LPG) – с помощта на специален накрайник се извършва масаж на проблемните зони, дрениране и тонизиране на тялото. Процедурата е безболезнена, релаксира мускулите и лекува редица естетични и здравословни проблеми.
  • Мезотерапия – различава се иглена и безиглена (апаратна) мезотерапия. Това е процедура, която се справя успешно с много кожни проблеми, чрез въвеждане на витамини и други полезни съставки в средните слоеве на кожата. За стягане на тялото и намаляване на килограмите, обикновено се използват продукти, които стимулират липолизата и такива, които стимулират синтеза на колаген и еластин.

Колкото и да ни е неприятно, целулитът не се лекува лесно и веднъж появил се, е трудно да го премахнем. Ако приложим гореизброените съвети и терапии, то несъмнено ще помогнем на тялото си и ще постигнем задоволителен за нас резултат.

Последно

Още по темата