сряда, юни 12, 2024

Дали Wi-Fi камерите са добро решение за сигурността на дома и бизнеса

Изграждането на надеждни системи за видеонаблюдение носи след себе си множество ползи, които са насочени към сигурността и безопасността. Тук можем да заложим на външни или вътрешни модели Wi-Fi камери, които са влаго- и прахозащитени и се отличават с огромна функционалност. Налични са за безкабелен монтаж и са отлично решение за дома и бизнеса. Определят се като самостоятелни и специализирани, а изборът им е нужно да бъде съобразен с вида на охранявания обект, периметъра и целите, които искаме да постигнем.

Предимства

В Кассаба Системс ще откриете професионални решения за видеонаблюдение, които са финансово достъпни и гарантирано ефективни. Налични са с различна резолюция и на водещи марки в областта на решенията за корпоративна сигурност и безопасност у дома. Продуктовият каталог на магазина включва Wi-Fi камери с микрофон и слот за SD карта, които се продават на топ цени и с отлично качество. Отличават се с многобройните си предимства, които са следните:

  • Лесен монтаж, който не включва полагане на кабел за пренос на сигнал;
  • Безжично осигуряване на връзката;
  • Възможност за получаване на ясна картина, където и да се намирате;
  • Много голяма функционалност;
  • Проследяване на движение (Auto Tracking) при някои модели;
  • Известяване за настъпили промени в наблюдавания периметър;
  • Управление през смартфон или компютър;
  • Широко приложение и др.

При избора на Wi-Fi камера е важно да решите какъв точно модел Ви е необходим – за вътрешен или външен монтаж. Освен това, свързването може да е безжично или с кабел, а броят на телата да варира според площта.

Недостатъци

Wi-Fi видеокамерите имат някои технически ограничения, които е редно да вземем предвид. Едното от тях е по-високата цена на фона на други устройства за наблюдение със сходни параметри. Също така, напълно възможно е да слаб сигнала от WiFi мрежата, там където е необходимо да се инсталира камерата.. Друг минус е необходимостта от закупуването на допълнителни периферни уреди, за бъдат постигнати желаните резултати.

Нужен ли е интернет, за да работи

Работата на Wi-Fi камерата е възможна, ако е налице интернет връзка. Нейното свързване изисква добър сигнал, който може да бъде осигурен с кабел или безжично. Възможни са автономни варианти в случаите, когато има повече IP.

Безопасно използване – опасност от хакерска намеса, ако не се криптира информацията, всеки може да я достъпи

Безопасното използване на WI-Fi камерата е задължително условие. То е възможно ако информацията се криптира и се осигури максимална защита – ъпдейтване на софтуера, въвеждане на парола, включване на защитни настройки. Изберете камера с различни нива на достъп.

Последно

Още по темата