петък, май 17, 2024

Д-р Анелия Якимова : „Ново и успешно лечение на гъбичките по ноктите – здрави нокти за мъжете и жените”

Д-р Анелия Якимова е един от най-добрите дерматолози в Северозападна България. Отскоро нейният кабинет разполага с иновативна лазерна апаратура.

Д-р Якимова, кажете няколко думи за онихомикозата. Много хора имат този здравословен проблем и се опитват да го решат, но – безуспешно.

Гъбичките на ноктите, наричани също онихомикоза, са често срещано състояние, засягащо до 10 % от населението в цял свят. В този смисъл онихомикозата е от най-често срещаните дерматологични заболявания. Това е инфекция на нокътния „апарат“, включваща трихофитни, микроспорни, епидермофитни и плесенни видове. Гъбичната инфекция може да започне като участък с променен цвят (бял или жълт) под ръба на нокътя. Ензимите, секретирани от гъбичките, разграждат нокътния кератин. Тъй като гъбичките проникват все по-надълбоко, това води освен до промяна на цвета, но и до удебеляване и ронене на краищата.

Податливостта към инфекция на ноктите се увеличава с остаряване на човешкия организъм – ноктите стават все по-малко еластични, с микроскопични пукнатинки, което е предпоставка за навлизане на гъбичките.

По-често се засягат ноктите на краката, защото в обувките средата е тъмна, влажна и топла – идеална за растеж на гъбичките.

Откъде идва инфектирането на ноктите?

Инфектирането на ноктите се причинява от контакт с дерматофити, които са навсякъде около нас. Честите източници на инфекция включват плувни басейни, обществени душове, спортни зали и салони за педикюр. Тесните обувки и травмите по ноктите могат също да доведат до инфекция. Наследствената предразположеност, влошеното здраве, заболявания като диабет, напредването на възрастта, са също фактори, увеличаващи риска от инфектиране на ноктите.

Как се диагностицира това заболяване?

За диагнозата преди началото на лечението е необходимо микроскопско и културелно изследване за идентификация на видовете причинители на инфекцията. Традиционните терапии включват локално и системно лечение с антимикотични препарати, които в повечето случаи не дават желания резултат.

Как се провежда лечението с Алма лазер и може ли оникомикозата да бъде напълно излекувана?

Лечението с Алма лазер е изключително новаторски метод за третиране на онихомикозата, срещу който гъбичките нямат шанс. Ново и успешно е лечението на гъбичките по ноктите. Резултатът е здрави нокти за мъжете и жените. Лазерът излъчва светлинни импулси, които се предават през нокътната плочка на нокътното легло, за да се абсорбират от пигментните дрожди, отговорни за инфекцията. Това е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет.

Някои клиенти го сравняват усещането с боцкане, затопляне. Много важно е да се знае, че онихомикозата може да причини някои тежки здравословни проблеми.

Гъбичните инфекции могат да доведат до трайно увреждане на нокътните плочки, а в някои случаи и до потискане на имунната система. Алма лазер предлага някои важни предимства в лечението на този проблем: лесна и бърза процедура; нетоксичен метод. Трябва да се отбележи, че не е необходимо системното мониториране на кръвта, както при прием на противогъбични хапчета през устата .

Има ли противопоказания при лечението на онихомикозата?

Да, това са рак на кожата или друго раково заболяване, както и прием на медикаменти като Ducabaxine, Fluorouracil, Methotrexate и т. н.

Други противопоказания са: системна противогъбична терапия през последните 6 месеца, прилагане на терапия, която променя пигмента на нокътната плочка, употреба на оцветители за нокти, които променят пигмента на нокътната плочка, бременност, наличие на поднокътен хематом или невоидна поднокътна формация, наличие на бактериална инфекция, която променя пигмента на нокътната плочка, наличие на псориазис на нокътната плочка, лихен планус и/или атопичен дерматит. Лечението с този иновативен метод може да бъде направено след консултация с мен.

Бихме ли казали, че този упорит здравословен проблем може да бъде решен напълно чрез иновативната технология Алма лазер?

Да, до този момент резултатите показват напълно справяне с проблема.

През какъв период се правят процедурите?

На две седмици. Необходими са минимум четири процедури.

Къде могат да Ви намерят пациентите от трите области?

Моят кабинет се намира в гр. Враца, бул. „Никола Войводов“ 34. Телефонът, на който могат да се свържат с мен и да запазят час, е 0887370550.

ZovNews.com

Последно

Още по темата