сряда, май 15, 2024

Д-р Анелия Якимова: „ SHR е революционен подход”

Д-р Анелия Якимова е един от най-добрите дерматолози в Северозападна България. Отскоро нейният кабинет разполага с иновативна лазерна апаратура.

Д-р Якимова, какви са предимствата на лазерната епилация с Alma Laser?

Към днешна дата лазерната епилация е номер едно в областта на неинвазивната естетика, с очакван темп на растеж от 18%.

В моя кабинет се предлага пълната гама от лазерни процедури за премахване на нежелано окосмяване. В сравнение с всички останали системи Alma Lasers – Israel – LP Nd YAG лазерна система, с дължина на вълната 1064 nm, прониква най-дълбоко и обхваща косми с различна дълбочина. ALMA LASERS разполага с три патента за трайно обезкосмяване:

Системата LEO (light energy optimization) е последно поколение многофункционални системи за фотоепилация и фототерапия на фирмата ALMA LASERS и благодарение на 2-те си патентовани технологии, дава отлични резултати в борбата с нежеланото окосмяване с минимален брой процедури и е приложима за по-тъмни кожи и по-светли косми.

AFT™ (advance fluorescence) – уникална система на филтриране, подобряваща проникващата способност на светлината, без да е необходимо използване на рисково висока за кожата енергия.

EDF™ (equally distributed fluence) – равномерно разпределен енергиен поток. Това уникално нововъведение направи възможно удължаването на импулса при по-умерени енергийни пикове и победи едно от основните ограничения в съвременната PL – технология.

Как действа технологията?

Диодните лазери са най-ефективното средство за постигане на трайно обезкосмяване, което е известно към настоящия момент. Лъчите от лазерния диод проникват през повърхността на кожата и когато достигнат до фоликула на косъма, се абсорбират от пигмента в него, а акумулираната топлина уврежда фоликула. За да бъдат унищожени фоликулите, те трябва да съдържат пигмент в изобилие, което се случва единствено в активната фаза на растеж на косъма. И тъй като не всички косми са в активна фаза по време на процедурата, е необходимо да бъде извършена серия от процедури.

Обикновено са необходими шест до осем или повече процедури, за да се намали перманентно броят на растящите косми. Когато космите са фини или светли, или кожата е тъмна, е възможно да са необходими повече процедури за постигането на оптимален ефект. Продължителността на манипулацията е според площта на обработвания участък. Може да се извърши през всеки годишен сезон. Космите над нивото на кожата в зоната, която ще бъде третирана, следва да бъдат предварително отстранени чрез депилaтоар или избръсване. По време на процедурата може да се усети парене, което е с пъти по-поносимо в сравнение с по-старите методи за фотоепилация

Има ли болка и дискомфорт?

Системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване. SHR, в комбинация с „In Motion „, представлява революция в трайното обезкосмяване. SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин косменият фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка! Някои клиенти го сравняват с масаж с топъл камък.

За какъв вид кожа е подходяща лазерната епилация със SHR?

SHR епилацията е подходяща за всички типове кожа, дори и за кожа със загар. За разлика от традиционните лазерни и IPL технологии, SHR епилацията може да се прави през цялата година, без да се налага да се предпазвате от слънцето.

Къде могат да Ви намерят пациентите от трите области?

Моят кабинет се намира в гр. Враца, бул. „Никола Войводов“ 34. Телефонът, на който могат да се свържат с мен и да запазят час, е 0887370550.

Какво е Вашето пожелание към читателите на вестник „Зов нюз“?

Пожелавам на всички здраве и късмет, да посрещнат Бъдни вечер и Коледа щастливи, сред близките си хора, и да имат една успешна Нова година!

Последно

Още по темата