събота, май 18, 2024

6 грешки при избора на хостинг услуги, които да избягвате

Изборът на подходящ хостинг е много важна задача, от която пряко зависи работата на всеки онлайн ресурс. За съжаление, в търсене на най-добрите хостинг услуги, повечето потребители допускат един и същи грешки. Нека да ги разгледаме заедно и да се поучим от тях.

Грешка №1: Безплатният план е подходящ за всеки сайт, така може да спестите пари от хостинг

Много собственици на уебсайтове търсят безплатен хостинг. А това е голяма грешка – няма кой да ви предостави добра услуга безплатно. Има, разбира се, изключения, но те изискват в замяна нещо друго, която не се измерва в парично изражение или пък има сериозни недостатъци.

Пример за това е когато „цената“ е реклама, която ще се показва на хостваните сайтове или пък скоростта на зареждане е ниска, поради факта, че сървърът е претоварен. В други случаи става дума за ограничени възможности за работата на вашия интернет ресурс и така нататък.

Да, вярно е, че уважавани хостинг доставчици в определени случаи също предоставят безплатно VPS / VDS сървъри , но това е само за проекти, които биха могли да са от полза за самата компания.  Ако планирате сериозен проект, включително такъв, който ще ви донесе добра печалба, винаги залагайте на платен хостинг, който предлага повече възможности за сайта като цяло и който ще бъде по-сигурен и надежден по отношение на стабилността.

Грешка №2: Повечето хора не четат общите правила

Повечето потребители отбелязват съгласие, без да четат предоставената информация. Но за да сте сигурни, че сте избрали правилния хостинг, следва да сте запознати с общите правила, тоест, да си направите труда да прочетете тези няколко страници с информация. Те са доста полезни, защото описват правилата, които потребителите на хостинг трябва да спазват и общи правила за използване на хостинг услугите.

Грешка №3: Избор на твърде скъп хостинг план

Подобно на недостатъците на безплатния хостинг, оказва се, че най-скъпият план не винаги е най-доброто решение.

Например, специален сървър ви дава пълна свобода на действие по отношение на неговата конфигурация и много дисково пространство. Това е много добре.

Въпросът е, имате ли нужда от всичко това за сайта си на този етап?

Трябва ли да плащате скъпо и прескъпо за ресурси, които така или иначе няма да използвате?

По-добре е да вложите тези средства за популяризиране на сайта си и когато проектът ви напредне и стане вече по-сериозен, тогава вече можете да преминете към по-скъпа тарифа, която е с по-мощни параметри, в съответствие с очакваното натоварване.

услуги за хостване на сайтове
Image source: pixabay.com

Грешка №4: Избор на непроверен хостинг доставчик

Това е масова грешка, допускана от потребителите на хостинг услуги. Опитните специалисти съветват да не се доверявате сляпо на написаното в уебсайта на доставчика. Отзивите на реални клиенти в мрежата са особено важни. Не е трудно да ги намерите, но е много важно как ще ги анализирате, за да изберете надежден хостинг. Например, не можете да се доверите сляпо на всички отзиви, защото повечето от тях са поръчкови. Обърнете специално внимание на острите коментари и прекалено големите хвалби. Има голяма вероятност да не са реалистични.

Грешка №4: Не се изучават внимателно характеристиките на избраната тарифа

Необходимо е предварително внимателно да се запознаете с характеристиките на избраната тарифа:

  • Количеството дисково пространство – дали ще бъде достатъчно за хостинг на вашия сайт?
  • Каква е изчислителната мощност, която получавате?
  • Възможността за използване на ssh – има ли такава изобщо и ако не, възможно ли е да това да се промени?
  • Съществува ли опция да инсталирате допълнителен софтуер, самостоятелно или с помощта на техническа поддръжка?

Това са все важни въпроси, които не трябва да бъдат пренебрегнати.

Грешка №5: Не се обръща достатъчно внимание на възможностите за техническа поддръжка

Повечето хора си мислят така: „Нямам нужда от техническа поддръжка за хостинг, аз самият имам достатъчно добри познания“. Това е много сериозна грешка, обръщат внимание от уважаваната хостинг компания IONOS. Когато избирате доставчик, обърнете внимание на наличието на ефективна поддръжка. Ако доставчикът, който обмисляте, не може да предостави това елементарно условие, той няма да може да осигури качествен хостинг. Направо се откажете от него, защото, в случай на прекъсвания в работата на сайта, няма да можете да направите нищо и ще чакате дълго време, докато те бъдат забелязани и отстранени от доставчика. През това време потребителите ще видят, че сайтът ви е недостъпен, а от това не следва нищо добро.

Грешка №6: Не се обръща внимание на опита на доставчика

Репутацията играе важна роля. Колкото по-дълго доставчикът е на пазара, толкова е по-надежден той. За да не допуснете грешка в това отношение, препоръчваме ви да разгледате опцията за хостинг услуги от IONOS, където ще се възползвате от най-новите технологии на достъпна цена.

Последно

Още по темата