четвъртък, май 16, 2024

5 правила, които добрите козметици спазват

Сериозно обучение, солидна база от знания и практика, базирана на непрекъснато професионално развитие, са ключът към успеха във всяка професия. Ситуацията не е по-различна и за професионалните козметици. Разбира се, винаги можем да експериментираме и импровизираме с новата апаратура и информация, стига да знаем много добре какво правим. Експертите от Aeon Aesthetics споделят 5 неща, които козметичният професионалист никога не трябва да прави.

Не изпълнявайте процедури, които не са свързани с професията козметик

Не правете процедури, които могат да се извършват само от дерматолози или козметични хирурзи. Има определени кожни и здравословни състояния, при които е необходима намесата на компетентен лекар в съответната област. Освен това някои процедури изискват специфична стерилна среда, за която козметичният кабинет не е проектиран.

Не използвайте уреди или продукти, за които не сте били подготвени

Всяко устройство трябва да се използва в съответствие с определен протокол. Трябва да се спазват определени стъпки, уредът трябва да бъде настроен правилно, адаптиран към клиентите и да се работи така, че да се получат най-добри резултати. Много е важно да знаете продължителността на сесията, интервала между сесиите, нормалните усещания и грижите след процедурата. Също така е важно да знаете противопоказанията и да избягвате използването на устройството за клиенти, които са изложени на риск.

Цялата информация се получава или на курса за квалификация по козметика или на курса за специализация. Можете да използвате определени уреди, само ако сте подготвени за това.

Не изпълнявайте процедури, които не са подходящи за клиента

Някои клиенти може да поискат процедури, които не са подходящи за тях по различни причини. Вашата роля е да ги убедите, че това е така, без да ги безпокоите или да ги карате да се чувстват неудобно. Можете да им обясните, че едно прибързано решение може да повлияе на външния им вид за дълго време.

Освен това, ако направите компромис и изпълните процедурата, трябва да сте наясно, че резултатът ще бъде и вашето представяне пред други потенциални клиенти. Затова е добре да използвате знанията си и да предложите комбинирани терапии с резултати, адаптирани към кожата. За това трябва винаги да сте в крак с новините и непрекъснато да подобрявате техниката си и процедурите, които извършвате.

Не се дръжте непрофесионално

Какво означава това? Обърнете внимание на комуникацията и се адаптирайте към отношенията, които имате с клиента!

Също така, дискусиите по време на лечението трябва да са от професионалната област, свързани с терапии и решения за кожата на клиента, а не за лични проблеми.

Освен това се погрижете за вашето облекло! Не работете в ежедневни дрехи, а само в униформа.

Всичко това е свързано с етикета в козметиката и се научава по време на квалификационните курсове за козметик Пловдив.

Не забравяйте спецификите на козметичния кабинет

Помещението за козметика трябва да бъде подредено според някои хигиенно-санитарни норми, които научавате в курсовете по козметика, теоретичната част. Всички повърхности, завеси, мебели, оборудване и инструменти трябва да се почистват и дезинфекцират със специални продукти, съгласно действащите норми, установени от Министерството на здравеопазването.

В заключение, не се отклонявайте от правилата, които сте научили по време на курсовете и винаги се грижете да сте в течение с новините, следвайки курсовете за специализация. Оттук нататък успехът ще дойде!

Последно

Още по темата