четвъртък, юни 13, 2024

5 лесни стъпки за професионално почистване

Почистването на дома не винаги е лесна задача, особено ако целим максимална ефективност. Мръсотията и безпорядъкът може би не са опция за вас, затова ще ви се наложи да бъдете стриктни в няколко отношения.

Да се справите с предизвикателството може да го направите по възможно най-лесния начин, наемайки фирма за професионално почистване. И все пак, ако не сте се отказали да опитате и сами, обърнете специално внимание на следното:

Блестящи прозорци

Много е трудно да постигнете искряща чистота на прозорците у дома. Не рядко, въпреки нашето старание, те остават с твърде много замазани петна по посоката на движение на парцала. За да избегнете подобни нежелани ефекти, а и за ваша собствена безопасност, използвайте специално предназначена телескопична дръжка за целта.

Удължаващата основа предлага лесно достигане на труднодостъпните места, а прецизната гумичка няма да остави никакви следи от препарата. Последният може да е на алкохолна основа. Това също допринася за блестящи резултати.

Килими

Топлите месеци от годината са тези, през които се решаваме да изперем всички подови настилки. Ако се гордеете с притежанието на скъп и голям килим, едва ли е удачно да се опитвате сами. С малките такива, включително и различни по вид пътеки, може и да успеете.

Не ги перете обаче с праха, който използвате за дрехите. Снабдете се с препарат, предназначен специално за почистване на килими. Той не само ще изкара всички натрупали се петна, но ще запази свежите цветове на тъканта и мекотата й.

Щори и пердета

Прането на пердета в домашни условия е удачно в случая. Така постигате две цели – чисти завеси и уханна къща.

Щорите обаче са по-специфични и са друга тема. Много голяма част от вертикалните са антипрахови и антимикробни. Те не се мачкат и трудно задържат мръсотия. Пране няма да ви се наложи, но ако прецените, че имат нужда от почистване, трябва да имате предвид, че свалянето им е изключително лесно. Откачате от кукичката, вадите пластмасовите тежести и готово.

Первази и ъгли

Често пропускаме тези упорито криещи се местенца. Бързаме да приключим с домашните грижи, но се оказва, че не сме изчистили обстойно. Снабдете се с дълга дръжка и подходяща форма четка, която може да достигне и отдалечените кътчета. Само така си гарантирате, че ще отстраните и последните остатъци от прах и мръсотия.

Врати

Не ги забравяйте. Дезинфекцирайте бравите ежедневно. Това е редовно използвана повърхност в един дом. Не подминавайте и ключовете за осветлението. Само така можете да се убедите във високото качество на хигиена и да запазите здравето на всички членове от семейството.

Ако подобни дейности ще отнемат твърде много усилия и време, винаги можете да се възползвате от помощта на професионалистите. Ще приемете ли предизвикателството?

Последно

Още по темата