четвъртък, юни 13, 2024

4 идеи за месец август, с които да го превърнете в незабравим спомен

Август винаги посрещаме с вълнение, но и с лека носталгия, защото ни води към края на лятото, но едно е сигурно – това е месецът на незабравимите спомени

Независимо как сте избрали да прекарате своя месец август, той винаги остава за дълго да топли душата ни с приятни емоции. От нас зависи да го наситим с повече впечатления и вдъхновяващи дела, за да запазим спомените си трайно във времето.

Дори да го прекараме „скучно“, излежавайки се целодневно на плажа, това усещане трудно може да се вмести в рамката на сивотата, просто защото е магическо и няма нищо, което да го замести. Солените целувки на морето, парещото слънце и далечният хоризонт пред нас – това е достатъчно да превърне всеки обикновен миг в приключение за сетивата ни.

Как да почерпим максимално от августовския извор, за да се заредим с настроение и пълноценни изживявания:

Нека любовта тържествува

Ако сте от щастливците, които се радват на споделена любов, периодът е много подходящ да си устроите романтични вечери, да запалите огън на плажа или просто да се разходите край брега.

Когато останете насаме с мислите си, отдайте се на любовта и нейното тържество над съдбовните несгоди с „Ромео и Жулиета“ в ръка (от издателство „Изток – Запад“). Новият превод на най-обичаната Шекспирова трагедия от проф. Александър Шурбанов ще ви пренесе неусетно в света на двамата влюбени от Верона и техните враждуващи фамилии Монтеки и Капулети, а английският поет ще ви завладее със своя талант да пресъздава драматичните сцени.

Всяка друга творба от многообразието от онлайн книги може да се превърне в чудесен приятел за вас в онези моменти, в които предпочитате да се дистанцирате от тълпата.

Социален детокс

Понякога имаме потребност да сведем контактите си до минимум и въпреки, че лятото едва ли е най-благоприятният сезон за целта, защото предстоят партита, срещи, разговори и различни събития, нека поне да излезем от рутината.

Оставете смартфоните настрани. Закусвайте спокойно, съсредоточени върху конкретните си действия и в общуването с околните, ако имате компания. Преди лягане не си позволявайте да се унасяте отново с телефона, а опитайте медитация или визуализиране на най-съкровените си желания.

Социалните мрежи и случващото се там също могат да почакат, поне за известно време.

Отдайте се на кулинарни дръзновения

Помните ли онази рецепта, която се каните да направите още от пролетта? Сега е моментът да се захванете с нея, дори да повторите, ако не сте доволни от резултата.

И задължително прочетете как да си забъркате домашен сладолед, за да осигурите допълнителна радост на децата вкъщи и да се насладите заедно на изкушението, докато релаксирате на терасата след вечеря.

Някои кулинарни творения са изключително лесни и безпроблемни за изпълнение, нужно ви е само дръзновение.

Списък с туристически мечти

Или местата, които ще посетим някога, но не сега… Плановете ви може да включват не само градове, но също музеи, книжарници, кафенета.

И съвсем не е закономерно те да се намират в чужбина. Днес сме изправени пред какви ли не предизвикателства и пътуванията ни зад граница са силно ограничени. Бихме могли да се възползваме от ситуацията и при възможност да опознаем нови кътчета в България.

Последно

Още по темата